Piipun korjaus avaimet käteen -pakettina

Piipun korjaus edessä kattopinnan yläpuoliselta osalta? Hätä ei ole tämännäköinen. Ota yhteyttä ammattilaisiimme ja anna meidän korjata omakotitalon, mökin tai saunarakennuksen (kuten pihasaunan, mökkisaunan tai rantasaunan) savupiippu. Toteutamme korjauksen siten kuin se kuuluukin toteuttaa, sillä tiimimme koostuu rautaisista ammattilaisista, joilla ei mene sormi suuhun missään tilanteessa.

Meille on tärkeää laittaa piipun asiat kerralla kuntoon. Siksi kartoitamme savupiipun tarpeet erityisellä huolella. Varmistamme myös savupiipun palovillaeristyksen kunnon. Jos savupiipun palovillaeristys on huonossa kunnossa, olemme valmiita suorittamaan sen uudelleen savupiipun ympäriltä.

Voi olla, että huopakatteen, peltikatteen tai tiilikatteen kunnossa on puutteita. Jos näin on, tarjoudumme korjaamaan vesikatteen piipun ympäriltä. Samaan syssyyn voimme kunnostaa myös aluskatteen, mikä voi käytännön tasolla tarkoittaa esimerkiksi aluskatteen ylösnostojen suorittamista uudelleen.

Kun piipun (ja kenties myös piippua ympäröivien rakenteiden) korjaus on tehty, mitoitamme ja valmistamme piipunpellityksen. Piipunpellityksen ja piipunhatun avulla voit välttyä uusilta piipun korjauksilta. Ota yhteyttä jo tänään ja pyydä mitä mainioin tarjous piipun korjauksesta avaimet käteen -pakettina!

Savupiipun korjaus

Savupiipun muuraus – Piipun muuraaminen onnistuu ympäri Suomen

Savupiipun muuraus pelastaa vanhan ja rapautuneen piipun. Ethän käytä tulisijaa, ennen kuin olemme poistaneet huonokuntoiset tiilet ja muuranneet niiden tilalle uudet tiilet, mitkä on valmistettu kestämään kovaa kulutusta ja korkeitakin lämpötiloja. Kiinnitämme huomiota myös muurauslaastin valintaan. Sehän alkaa kulua aikaisemmin kuin tiili. Tiiliä ei kannata asentaa millä tahansa sinitarralla, vaan asianmukaisella ja säänkestävällä muurauslaastilla. Vaikka käytämmekin vain kuhunkin käyttötarkoitukseen suunniteltuja ja siksi tehtävässään erittäin hyvin palvelevia tuotteita, emme jätä pellittämättä piippua. Piipunpellitys estää kosteuden tunkeutumisen tiilen rakenteisiin. Se asennetaan peltisepäntyönä, kuten myös piipunhattu.

Piipun muuraaminen onnistuu ympäri Suomen. Muuraamme omakotitalojen, kesämökkien, rantasaunojen ja esimerkiksi pihasaunojen savupiiput niin Etelä- kuin Pohjois-Suomessakin – pieniä taajamia, syrjäseutuja ja saarikohteita unohtamatta. Savupiipun muurauksen hinta selvitetään ennen töiden aloittamista. Luvassa on kilpailukykyistäkin kilpailukykyisempi tarjous. Huomaathan myös mahdollisuuden kotitalousvähennyksen hakemiseen!

Piipunpään korjaus vaatii ammattitaitoisia otteita

Piipunpään korjaus on työ, mikä kannattaa teettää ammattilaisilla. Mikäli asuinrakennuksesi, vapaa-ajan rakennuksesi tai saunarakennuksesi on vailla savupiipun pään korjausta, ota yhteyttä ammattilaisiimme ja jätä urakka meidän vahvoille harteillemme. Toteutamme piipunpään korjauksen jetsulleen oikealla tavalla. Tarvittaessa yhdistämme savupiipun pään korjaukseen myös palovillaeristyksen uudelleensuorittamisen tai vaikkapa piipunjuurivuodon paikkaamisen. Lopuksi pellitämme savupiipun ja asennamme piipun- eli siis sadehatun omalle paikalleen.

Savupiipun korjaus tarkoittaa usein savupiipun uudelleen muuraustyötä katon yläpuoliselta osuudelta, sillä siellä piippu kuluu nopeimmin. Tarvittaessa korjaamme myös lenssin. Savupiipun korjaus estää kuumien ja mahdollisesti myös myrkyllisten savukaasujen vuotamisen. Korjaustoimenpide parantaa siis paloturvallisuuttakin.

Piipun ja piipunpään korjaus, piipun pellitys ja piipun palovillaeristyksen suorittaminen vaativat ammattitaitoisia otteita. Valitse meidät, niin riennämme avuksesi niin pian kuin mahdollista, emmekä veloita piipun ja/tai piipunpään korjauksesta enempää kuin mitä siitä kannattaakin maksaa. Osaat tilata savupiipun pään korjauksen ajoissa, jos tarkastat piipun kunnon usein. Myös nuohoojan antamat korjauskehotukset kannattaa ottaa vakavasti.

Rapautuneen piipun korjaus palauttaa piipun toimintakunnon

Onko piipun kunto päässyt heikkenemään kattopinnan yläpuolelta? Ota yhteyttä ekspertteihimme, niin palautamme piipun toimintakunnon. Rapautuneen savupiipun toimintakunnon palauttaminen edellyttää piipun korjausta, minkä yhteydessä voimme kunnostaa myös tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton piipun kohdalta. Näin pääset kerralla eroon sekä vuotavasta piipunjuuresta että rapautuneesta savupiipusta. Rapautuneen savupiipun tilalle saat jälleen hyväkuntoisen piipun, mitä voit käyttää ilman, että sisälle pöllähtelee savua. Piipun kohdalta vuotavan peltikaton, tiilikaton tai huopakaton tilalle saat katon, minkä tiiviyteen voit luottaa myös silloin, kun ulkona sataa viidettä päivää putkeen.

Vielä pari sanaa siitä, mitä rapautuneen piipun korjaus oikein tarkoittaa. Me korjaamme ja muuraamme piiput kattopinnan yläpuolisilta osin. Halkeilleen ja rapautuneen piipun korjaus aloitetaan purkutöillä. Sitten muuraamme paikoilleen uudet, laadukkaat ja kyseiseen käyttötarkoitukseen sopivat tiilet. Rapautuneen savupiipun korjaus palauttaa piipun rakenteellisen eheyden, tiiviyden ja toimintakunnon. Eikö kuulostakin hyvältä? Kaiken huipuksi rapautuneen piipun korjaaminen ei vaadi kuin vain yhden yhteydenoton.

Haljenneen piipun korjaus – Piipun halkeaman korjaus kannattaa tilata viivyttelemättä

Haljenneen piipun korjaus kannattaa tilata heti, kun huomaat savupiipussa halkeaman tai kun nuohooja tai muu ammattilainen kertoo havaitsemistaan vaurioista. Piipun halkeaman korjaus on erityisen kiireellinen toimenpide, jos käytät tulisijaasi lämmittämiseen, tunnelman luomiseen, kokkaamiseen tai vaikkapa saunomiseen. Halkeama on nimittäin merkittävä tulipaloriski. Siksi tulisija on laitettava toimintakuntoon, ennen kuin voit taas käyttää tulisijaasi.

Haljenneen piipun korjaamisen kanssa ei kannata viivytellä, vaikka tulisija ei olisikaan säännöllisessä käytössä. Halkeama voi nimittäin kasvaa suuremmaksi, ja piippu voi rapautua lisää. Vaurioiden kasvaminen ja laajeneminen nostavat aikanaan aloitettavien korjaustöiden kustannuksia. Lopulta voidaan olla siinä pisteessä, että koko piippu on purettava ja muurattava uudestaan.

Aloita haljenneen piipun korjaus ottamalla yhteyttä ammattilaisiimme. Me hoidamme kaiken siitä eteenpäin. Ensin selvitämme, mitä kaikkea meidän on tehtävä. Sitten teemme tarvittavat suojaukset savupiipun ympärillä, sillä emme todellakaan halua vaurioittaa vesikatetta tai kattovarusteita korjaustöiden yhteydessä. Sitten korjaamme piipun halkeaman/halkeamat, pellitämme piipun ja siivoamme jälkemme.

Tiilipiipun korjaus ja muuraus aloitetaan poistamalla huonokuntoiset tiilet

Tiilipiipun korjaus tehdään siksi, jotta piipun eheys ja toimivuus saataisiin palautettua, ja jotta tulevat vauriot voitaisiin ehkäistä jo ennalta. Helpoin tapa varmistaa urakan onnistuminen on ottaa yhteyttä meidän huippuammattilaisiimme.

Tiilipiipun korjaus ja muuraus aloitetaan purkamalla kaikki huonokuntoiset tiilet. Emme jätä piippua torsoksi, vaan muuraamme poistettujen tiilien tilalle uudet. Uudet tiilet eivät saa olla mitä tahansa tekeleitä. Jotta korjaustöillä saavutettaisiin haluttu lopputulos (eli siis pitkäikäinen ja kestävä savupiippu), meidän on käytettävä nimenomaan tähän tarkoitukseen suunniteltuja ja valmistettuja poltettuja tiiliä.

Savupiippua muuratessa käytettävien tiilien on pakko olla erityisen lämmönkestäviä. Korkeankaan lämpötilan ei pidä halkaista niitä! Lisäksi nämä tiilet ovat tiiviimpiä ja vähemmän huokoisia kuin tavalliset rakennustiilet. Tiiviydestä on se hyöty, että kosteuden imeytymistä ei tapahdu kovinkaan paljon. Luonnollisestikin savupiipun tiilien on kestettävä myös äärimmäisiä sääolosuhteita sekä kuumien savukaasujen aiheuttamaa kulutusta. Myös tiilipiipun korjauksessa ja muurauksessa käytettävältä muurauslaastilta vaaditaan paljon. Valitse meidät, niin muutkin valinnat menevät nappiin!

Vanhan savupiipun korjaus – Heitä pallo meille!

Vanhan savupiipun korjaus ei välttämättä ole työ, minkä parissa on mukava viettää kesälomapäiviä. Katolla työskenteleminen vaatii tottumusta. Lisäksi katolla liikkuessa on käytettävä asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Myös otteiden ja työvälineiden on oltava asianmukaisia, jotta vanhan piipun korjaus onnistuu siten kuin sen kuuluukin onnistua. Korjaajien on osattava kiinnittää huomiota myös uusien tiilien ja laastin laatuun. Urakka on hyvä päättää pellittämällä piippu. Piipunpellityksestä on suurin hyöty, kun se on tiivis ja mittojen mukaan tehty.

Tee fiksu veto ja tilaa vanhan piipun korjaus meiltä! Kohta voit sanoa hyvästit kuluneelle laastille, rapautuneille saumoille ja huonokuntoisille tiilille. Vanhan savupiipun katon yläpuolisen osuuden korjaus on yleensä se kustannustehokkain tapa palauttaa piipun toimintakunto.

Me osaamme valita juuri oikeanlaiset tiilet ja laastit. Lopputuloksesta tulee muutenkin täyden kympin arvoinen. Kattopeltiseppämme mitoittaa ja valmistaa piipun pellityksen, mikä suojaa piippua säiltä vuodesta toiseen. Emme unohda varmistaa vesikatteen, aluskatteen ja savupiipun palovillaeristyksen kuntoa savupiipun kohdalta. Laitamme kaiken kuntoon, joten heitä pallo meille!

Piipun uudelleenmuurauksen yhteydessä toteutamme myös piipunpellityksen, piipunhattua unohtamatta

Tiimiimme kuuluu sekä osaavia piipunkorjaajia että päteviä kattopeltiseppiä. Molempia tarvitaan, sillä piipunkorjaajat vastaavat huonokuntoisten savupiippujen korjaamisesta ja kattopeltisepät juuri korjattujen piippujen suojaamisesta. Jos omakotitalon tai vaikkapa mökin savupiippua ei pellitetä, se voi vaurioitua paljon helpommin ja nopeammin kuin piippu, mikä on suojattu pellityksellä. Pellitys näet vähentää kosteuden tunkeutumista piipun rakenteisiin. Mitä enemmän piippu ”imee” vettä, sitä todennäköisemmin se rapautuu ja vaurioituu. Piipun juuripellityksen ja piipun kansipellitys suojaavat piippua sateelta, lumelta ja tuulelta.

Parhaassa tapauksessa piippu on pellitetty ylös asti. Kun tilaat savupiipun pellityksen meiltä (joko erikseen tai osana kokonaisvaltaista piipun korjausta), voit luottaa siihen, että pellitämme piippusi ylös saakka. Mikäli esimerkiksi pihasaunasi piipussa on betonikaulus, nostamme pellityksen lenssin alapintaan asti. Asennamme aina myös piipunhatun, mikä pitää veden, lumen, jään ja roskat pois hormista. Kuiva hormi vetää hyvin. Vältyt myös jäätymisvaurioilta ja sisälle valuvalta nokivedeltä. Kattopeltisepän toteuttama savupiipun pellitys vaikuttaa positiivisesti myös rakennuksen ulkonäköön!

Katon, aluskatteen ja ylösnostojen korjaus on yhdistettävissä savupiipun korjaukseen

Meidän asiakkaanamme et joudu siihen tilanteeseen, että urakka on ohi ennen kuin olemme laittaneet kaikki piippuun liittyvät asiat oikealle tolalle! Suhtaudumme jokaiseen meiltä tilattuun urakkaan hyvin kokonaisvaltaisella tavalla. Urakka ei mielestämme ole valmis, ennen kuin piippu on ehjä, tiivis ja hyvin pellitetty. Tarkastamme myös piippua ympäröivien rakenteiden kunnon. Jos katto vuotaa savupiipun kohdalta, emme poistu paikalta ennen kuin katto ja mahdolliset kosteusvauriot on kunnostettu.

Piipunjuurivuotoa ei voi painaa villaisella. Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton alle valuva vesi voi aiheuttaa tuhoa (kuten lahovaurioita). Ainoa oikea tapa puuttua vuotavaan piipunjuureen on korjata se. Ensin selvitämme, miksi kattosi vuotaa piipun kohdalta (kyse voi olla vaikkapa lävitseen vettä päästävästä piipunjuuripellistä, rikkinäisestä aluskatteesta tai aikoinaan toteuttamatta jääneistä ylösnostoista), ja sitten aloitamme tilanteen mukaiset korjaustoimenpiteet. Kun vesikatto, aluskate ja/tai ylösnostot on korjattu, toteutamme kattovuotoja ehkäisevän piipunpellityksen sekä asennamme piipunhatun hormin suojaksi. Enää et joudu kamppailemaan sisälle valuvan veden kanssa!